Aarden

Mensen die zich op het spirituele pad begeven lopen vaak met hun hoofd in de wolken. Dit komt omdat zij zoeken naar de oerwijsheid die opgesloten ligt in de kosmische energie. Dit verhindert ons ook om gebruik te maken van de aarde-energie die bestaat uit pure kracht. Kracht die we hard nodig hebben om ons werk te kunnen doen, om in balans te blijven en om helder te blijven

Het Perineum is een fundamenteel onderdeel bij het aarden. Deze chakra is gelegen tussen de plasserd en poeperd.

– Deze houdt ons stevig verankerd met de aarde.
– Het maakt mogelijk om de aarde-energie met de kosmos-energie te verbinden.
– Het voorkomt dat je gaat ”zweven”.
– Het geeft je de mogelijkheid ‘negatieve energie’ af te voeren.

We beginnen met het aarden, daarna gaan we onszelf beschermen, gevolgd door het  afschermen. Beschermen doen we ons energieveld tegen negatieve instromingen van andere energievelden waar we mee van doen hebben, het voorkomt veel ongemak bij ons zelf. Afschermen doen we om ons af te schermen tegen zware negatieve invloeden, zoals negatief getinte entiteiten.

Oefen een aantal keren de buikademhaling(prana), deze pas je toe tijdens het aarden. Oefening baart kunst.

Waar je gedachten zijn is je energie

In ons astrale lichaam ligt de “slang van vuur”. Deze ligt opgerold in ons bekken en we kunnen deze uitrollen om ons met de aarde te verbinden. We gaan dit doen via de stuitchakra. Bij de vrouw zit deze tussen de anus en de vagina.

Aarden

Ga nu rustig met iets gespreide benen ontspannen staan.

Visualiseer dat de slang van vuur zich uitrolt en de aarde ingaat tot in het middelpunt van de aarde. Zoek in het vuur een punt waar je de slang kunt verankeren. Doe dit terwijl je uitademt.

Je merkt dat je steviger op de grond staat. Nu kun je via de slang de aardenergie omhoog halen om zich te laten vermengen met de kosmische energie. Blijf even rustig staan en kom tot rust

Beschermen

Adem weer diep en begin vanaf de grond een muur om je heen te visualiseren die bestaat uit puur kristal. Bouw deze muur tot boven je kruin en sluit hem. Zeg tegen jezelf ”muur van kristal, laat niets anders door dan het zuivere licht”.

Afschermen.

Visualiseer dat er vanuit de kosmos 7 gouden ringen neerdalen die zich over de muur van kristal leggen. Zeg tegen jezelf: Ringen van goud, bescherm mij tegen alle negativiteit”.

Iedere handeling doe je tijdens een in- of uitademing.

Wanneer pas je dit toe?

– Na elk ontwaken
– Na elke heftige emotie
– Voor elke healing
– Voor elke workshop

Als je voelt dat je het nodig hebt, vooral kunstenaars zweven makkelijk en moeten dit vaker doen